HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Merész léptek Khazad-dûm bányáiba

2011.11.29. 18:50 HunDrenus

Khazad-dûm tárnái egy eddig ismeretlen terület. Sötét termek, útvesztők, törpe romok. Vajon milyen mélyre mertek lemerészkedni az egyre fogyatkozó fáklyáitokkal? Lemertek ereszkedni a földalatti sötétségbe?

A kiegészítő új elemekkel bővíti az utazást, illetve a helyszíneket. Két új helyszín altípust kapunk: Underground és Dark (földalatti és sötét). A mostani játékban nem sok szerepet kaptak a különböző altípusok, de most megváltozik ez a helyzet, ugyanis ez a két jelző sokat fog számítani.

A területek fenyegetése jelképezte azt a veszélyforrást, amit az adott erdő, partszakasz, hegység vagy bármi egyéb jelentett a hősökre nézve. A vidéken orkok portyáznak, a varjak kémkednek fölöttetek és így tovább. Amíg nem járták be a játékosok a környéket, addig ez a veszély végig ott volt. Khazad-dûmban nem csak ez jelenthet veszélyt, hanem az állandó sötétség és a mélység, ami miatt nehéz a haladás.
Itt van például a Branching Paths lap, ami plusz egy fenyegetést ad minden Dark területnek amíg a staging area-n van. Valószínűleg elég sok sötét részen kell átverekednünk magunkat, így ez a lap fog okozni még pár kellemetlen pillanatot. Ráadásul, ha a kártya kikerül a játékból, a legfelső három encounter lap közül egyet fel kell fedni, a másik kettő pedig a pakli aljára kerül. A három út közül egyik sem jó...

Szerencsére nem csak az ellenség tudja felhasználni a sötétséget.
A törpék bányászok, kovácsok és a sötétség ismerői. A hegyek gyomrában élnek, számukra a teljes sötétség természetes. Míg a felszínen Rohan lovasai haladnak a legjobban, addig a mélyben a törpék lesznek a vezetőink.
Az Untroubled by Darkness lap hatására minden törpe karakter kap egy plusz akaraterőt. Amennyiben az aktív terület földalatti vagy sötét, kettőt kapnak. A törpék valóban nem félnek egy kis sötétben, sőt!
Az Ancestral Knowledge segítségével gyorsan megoldhatjuk az aktuális helyszínt törpéinkkel, főleg ha az földalatti vagy sötét. Egy törpe kifárasztásával két haladás jelzőt helyezhetünk a területre, négyet Underground vagy Dark esetén.

Az első nagydobozos kiegészítővel minden szféra rendelkezni fog legalább egy törpe hőssel, így nincs akadálya annak, hogy bármilyen színe törpe paklival nekivágjunk a mélységnek.

http://www.fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=2860

Címkék: khazad dûm

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr933422645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShadowGhost 2011.11.29. 20:49:32

Ha jól tudom a doboz 5 új Encounter setet tartalmaz, amellyel 3 új kalandot játszatunk majd végig. Kapunk majd két új törpe Hőst és 11 (különböző) Játékos lapot. Összesen 165 új lappal bővül majd a gyűjteményünk. Tetszik-teszik! :)

HunDrenus 2011.11.29. 20:58:56

@ShadowGhost: Igen, valami ilyesmi lesz, bár én úgy tudom, hogy kilenc encounter set lesz.. de lehet, tévedek. :S

Aloha 2011.12.04. 10:54:56

Az előző posztokban beszélgettetek a kiegészítők beszerzéséről. Én a Bookdepository-ról (www.bookdepository.com) rendeltem amit tudtam. Sajna soha nem teljes a kínálatuk, de most is van pl. The Hunt for Gollum és Conflict at the Carrock 8.88 euroért, ami egy ezressel olcsóbb, mint itthon bárhol, ráadásul ingyenes a házhozszállítás is, plusz ünnepek környékén szokott lenni 10% engedményes kupon is.
Az alapjáték olyan 7500 forintra jött ki, amikor volt raktáron és nem volt ilyen eszetlen az euro árfolyama.

Aloha 2011.12.04. 11:33:27

@Aloha,: A link végére nem kell a ), akkor még működik is.

ShadowGhost 2011.12.05. 12:30:16

@Aloha,: Szabad megkérdeznem, hogy az alapdobozt hogyan csomagolták? Nem volt veszélyben a termék épsége a magyar postai küldemény "kezelést" figyelembe véve?

Aloha 2011.12.05. 12:47:27

@ShadowGhost: Állítható kartondobozokat használnak csomagolásra, amit utána még papírba, vagy bélelt borítékba is beletesznek. Valamelyik kiegészítőt a debil postás begyűrte a ládába (nem, nem fér bele, de ő megoldotta), így egy picikét begyűrődött az egyik sarka, de minden más egészségesen érkezett eddig. Ez kb. 10-12 különféle méretű csomagot jelent, általában könyveket.
Ha valakit nem zavar, hogy angolul olvas, akkor érdemes nézegetni az oldalt, nagyon kellemes árakkal működik. A társasjátékaik sem rosszak, nem ritkán az itthoni árak 70-80%-a, csak ezen a téren korlátozott a kínálat.

ShadowGhost 2011.12.05. 13:19:29

@Aloha,: Köszi! Könyvet már rendeltem tőlük és az megszenvedte a találkozást a Magyar Postával. De így is megérte, hisz féláron olvashattam könyveket kedvenc íróimtól, ráadásul eredeti nyelven. :)
Jómagam dobozos társast még nem mertem rendelni onnan.

Aloha 2011.12.05. 13:24:28

@ShadowGhost: Mivel nem a fővárosban élek, amúgy is rákényszerülök a posta szolgáltatásaira. Bár szerencsére a boltok túlnyomó többsége már bojkottálja őket és futárral szállít. Olyan szép lesz, amikor végre bezárják az utolsó postahivatalt is *álmodozik*
süti beállítások módosítása