HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Hősök a Vörösfoki-hágón - harmadik rész

2012.02.24. 10:31 Athalay

 

Két héttel ezelőtt megnéztük, hogy a hősök különféle kombinációi hogy kezelik a LoTR LCG egyedi kihívásait. Csapatod kezdő hősei határozzák meg a játékstílust és a paklik személyiségét.

Hiszünk benne, hogy ezek a variációk jók. A játékosok eltérő személyiségek és eltérő paklikat építenek. Szóló játéknál a játékos paklija határozza meg az egész játék jellegét. Többjátékos módban a játékos paklija fontos része a játéknak, de nem az egyedüli fontos dolog. Egy játékosnak lehetetlen meghatározni a játék jellegét kettő, három vagy négy jelenlévő pakli esetén, de a játékos paklija továbbra is meghatározza a stílusát. Összefoglalva, többjátékos módban több lehetőség van specializálódni, mint szóló játékban.

Ma megnézzük a többjátékos típusokat és felderítünk néhány lapot, ami segít nekik sikeresen kalandozni.

Mi a te stílusod?

Ahogy egyre több kártya és hős kerül be a LoTR LCG-be, a játékosok egyre több lehetőséget kapnak a pakli összeállítására, ezzel sokkal jobban fókuszálhatnak egy-egy szerepre, mint a Core Set előre elkészített paklijaival. Ezek közül az újraértelmezett paklik közül néhány kettő vagy több szférát is tartalmaz, sok kiegészítő lappal, hogy a pakli lehetőségei jól ki legyenek használva.

Az alábbiakban megnézünk néhány többjátékos szerepet és hogy ezekkel hogyan tudnak játszani a játékosok:

TANK:

Hősök: Gimli (Core Set, 4), Boromir (The Dead Marshes, 95), Frodo (Confilct at the Carrock, 25)

A tank szerepe, hogy annyi ellenséggel csapjon össze és semmisítse meg őket, amennyivel csak tud. Frodó ránézésre nem illik a képbe, de ő a "páncél", amivel több ellenséggel vehetjük fel a harcot, amíg ő blokkol. Megakasztani az ellenséget ugyanolyan fontos, mint elpusztítani őt.

Amíg nem éred el az ötvenes fenyegetettséget, addig az a cél, hogy nagyobb fenyegetettséged legyen, mint a társadnak, hogy veled nézzenek szembe az ellenségek. Boromir és Frodó is növelhetik a fenyegetettségedet. Légy óvatos, nehogy túl hamar rizikós helyzetbe kerülj! A The Galadhrim's Greeting (Core Set, 46) egy nagyon drága esemény a pakliban, de segít, hogy minél tovább játékban maradhass és támogathasd a barátod.

A Sentinel képességű szövetségesek segítenek, hogy jobban védhesd a csapattársad. A The Gondorian Spearman (Core Set, 29) és a Winged Guardian (The Hunt for Gollum, 4) mindketten blokkolhatnak egy csapattársra mért támadást, és a Feint (Core Set, 34) is nagyon hasznos lehet. Mivel arra összpontosítasz, hogy felfogsz minden olyan sérülést, amit a társad nem tud, több áldozatra számíthatsz, így jól jön a Horn of Gondor (core Set, 42).

GYÓGYÍTÓ:

Hősök: Denethor (Core Set, 10), Eleanor (Core Set, 8), Glorfindel (Core Set, 11)

A gyógyító szerepe, hogy életben tartsa a csapatot, gyógyítva a sérüléseket és mérsékelve az encounter deck veszélyeit. Míg más játékosok támadnak, védekeznek és a küldetéssel foglalkoznak, addig a gyógyító sokkal csendesebb munkát végez távol a frontvonalaktól és a fő eseményektől.

Denethor képessége, amivel felderítheti az encounter deck lapjait, hatékonyabb kevesebb játékos esetén, mert ilyenkor nagyobb arányát láthatja az érkező lapoknak. Másfelől Eleanor képessége éppenhogy több játékos esetén hasznosabb, hiszen nagyon eséllyel érkeznek treachery lapok. Ennél a paklinál kritikus, hogy ezeket a képességeket mikor használod, hogy mindig maradjon erőd támogatni a társadat a szörnyek elleni védekezésben.

Ezeket a képességeket tudod támogatni olyan lapokkal, mint A Test of Will (Core Set, 50) és Hasty Stroke (Core Set, 48), hogy csökkentsd a treachery vagy shadow hatások okozta meglepetést. Amikor pedig a felderítés kudarcot vall, akkor segíthetsz a társadnak gyorsan felépülni a sebeikből Glorfindellel és Lore of Imladris-al (Core Set, 63), Daughter of Nimrodel-el (Core Set, 58) és Beorn's Hospitality-vel (Core Set, 68).

Glorfindel kivételével a hőseid nem túl jók a harcban, viszont okosak. Még ha másra is összpontosítasz, azért néhány Infighting-al (Journey to Rhosgobel, 58) gyorsan kivégezhetsz sérült ellenségeket.

KALANDOZÓ:

Hősök: Aragorn (Core Set, 1), Éowyn (Core Set, 7), Imrahil (Journey to Rhosgobel, 50)

A kalandozó szerep arra összpontosít, hogy minél több küldetést megoldjon és a kezdő hősök ebben nagyon jók. Régóta tart a vita a játékosok között, hogy Éowyn kritikus-e vagy sem a játékban a sikerhez. Nem "kritikus", de azért azzal nehéz vitatkozni, hogy a 4-es Willpower hasznos. Négy játékos esetén 8-as Willpower-el mehet küldetésre, ha minden játékos feláldoz egy lapot a kezéből.

Aragorn és Imrahil nagyon fontosak a pakliban, mind a 2-es Willpower-ükkel, mind a képességgel, hogy éberbe tudnak fordulni. Aragorn egy Resource elköltésével tud éberbe fordulni, ezért kiváló arra, hogy ő legyen Steward of Gondor (Core Set, 26), Imrahil pedig akkor, ha egy karakter elhagyja a játékot. Ezzel gyorsan tud reagálni, ha az ellenség kiüti Snowbourn Scout-ot (Core Set, 16) vagy a Westfold Horse-Breaker-t (Core Set, 6).

Aragorn Középfölde legnagyobb vándora és Elendil trónjának örököse. Ezért ő még kaphat egy kis extra előnyt néhány laptól, mint például Celebrian's Stone (Core Set, 27), ami nem csak két extra Willpower-t ad neki, hanem Spirit ikont is. Így a társaság minden körben kijátszhat egy 2 Resource-ba kerülő szövetségest, mint Westfold Horse-Breaker-t vagy Escort from Edoras-t (A Journey to Rhosgobel, 55), ha szüksége van védelemre. Az extra Willpower-rel minden körben tudunk haladni a küldetésben.

GONDOSKODÓ:

Hősök: Beravor (Core Set, 12), Bilbo (The Hunt for Gollum, 1), Théodred (Core Set, 2)

A gondoskodó ellátja a többi játékost kártyával és Resource-el. A hősökön kívül a pakli kártyái is a többi játékost erősíti.

Protector of Lórien (Core Set, 70) erősíthet más játékosokat, a Parting Gifts (A Journey to Rhosgobel, 52) pedig a Théodred által termelt extra Resource-t oszthatja meg velük. Campfire Tales (The Hunt for Gollum, 3) kiváló többjátékos lap, ami beleillik a gondoskodó profilba. Minél több a játékos, annál hatékonyabb.

Miközben az idődet arra használod, hogy másokat segíts, jó ötlet néhány olcsó lapot használni a saját védelmedre. Radagast's Cunning (Core Set, 65) eltörli egy ellenség fenyegetettségét egy körig, Secret Paths (Core Set, 66) ugyanezt teszi egy helyszínnel, a Strider's Path (The Hunt for Gollum, 9) pedig lehetővé teszi, hogy azonnal utazhass egy helyszínre, amikor az felbukkan, elkerülve így egy rossz hatást.

Ha valamelyik körben ügyesen gazdálkodtál a Resource-el, akkor használhatod a Forest Snare-t (Core Set, 69), ezzel csapdába ejtve egy ellenséget, így segítve egy társadon.

ÍJÁSZ:

Hősök: Brand son of Bain (The Hills of Emyn Muil, 72), Glóin (Core Set, 3), Legolas (Core Set, 5)

Az íjász munkája, hogy abban segítsen, amire éppen szükség van. A küldetésben, támadásban és védekezésben lévő egyensúlyával segíti a társakat (gyakran a tankot), hogy legyőzzék az ellenséget.

Az íjász pakli lényege a Ranged kulcsszó. Mind Brand, mind Legolas rendelkezik vele, így harcba szállhatnak az ellenséggel a társ kezdeményezésére, kivégezhetik az ellenséget és működésbe hozhatják a különleges képességeiket. Brand éberbe fordíthat egy másik játékos karakterét, Legolas pedig a csapat továbbjutását segíti. Néhány szövetséges is rendelkezik a Ranged kulcsszóval, Silverlode Archer (Core Set, 17) és Vassal of the Windlord (The Dead Marshes, 97). Használhatod Glóin Resource-ét, hogy támogass más játékost a Dunedain Cache-el (The Dead Marshes, 97), hogy adj neki egy Ranged kulcsszót.

Ha a csapat aránylag biztonságban van, akkor lehet küldetésre küldeni 2-es Willpower-el Glóint és Brandot, ezeket tovább növelheted szövetségesek megfelelő csapatával.

Nem minden arany ami fénylik

Nincs "helyes út" arra, hogy kell játszani a Lotr LCG-vel. Minden stílus, ami örömet okoz helyes, és (főleg többjátékos esetén) a játékosok sok stratégiát találhatnak, amivel legyőzhetik a Sötét Úr szolgáit és Középfölde más lényeit.

Különböző szerepekkel játszva a küldetéseket, különböző tapasztalatokra tehetsz szert. Ha végigjátszottad a Return to Mirkwood-ot kalandozóval és gondoskodóval, akkor próbáld ki tankkal és íjásszal!

Végül, ahogy ennek a sorozatnak az első cikkében igértük, bemutatjuk neked a Dwarrowdelf ciklus első hősét Elrohir-t (Redhorn Gate, 1). 

Fogd a kezedbe Elrohirt és nézz szembe a Dwarrowdelf ciklus teljesen új kihívásaival, ami már jövő héttől kapható mindenfelé a forgalmazóknál. (Természetesen Amerikában - a ford.)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr14191611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása