HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Áldozatok Emyn Muil hegyeinél

2011.09.13. 19:19 HunDrenus

Az egyik legfigyelemreméltóbb vonás Tolkien nemes hőseiben, amely  nem hagyja elfelejteni őket, az az, hogy készek áldozatot hozni. Aragorn esküje mellett Tolkientól kapunk még több lenyűgöző példát arról, hogy miképpen válnak az egyszerű egyének a tetteikkel hősökké. Gandalf időt nyer a Szövetségnek, hogy menekülni tudjanak a Balrogtól. Boromir megváltja magát mikor Trufa és Pippin megmentésére siet az élete árán. Minas Tirith-nél összegyűlt seregek Mordor Fekete Kapujához vágtatnak azzal a csöppnyi reménnyel, hogy időt szereznek Frodó küldetésének befejezéséhez a halálukkal.

Hasonlóképpen, a Gyűrűk Ura kártyajáték számtalan lehetőséget biztosít a játékosoknak, hogy áldozatokat hozzanak egymásért. A játékosok felismerik, hogy együtt dolgoznak ebben a kooperatív játékban és állandóan döntéseket kell hozniuk a csapat érdekében, nem csak saját magukra gondolva. A Sentinel képességgel rendelkező karakterek lehetővé teszik, hogy védekezzenek az egész asztalon, időnként olyan támadások elé beállva, amely más hősöknek halálosnak bizonyulnának. A játékosok kijátszhatnak hozzárendelő lapokat mások hőseire is, így esélyt adva a többieknek a nyersanyagok jobb kezelésére a Steward of Gondorral vagy a Horn of Gondorral, esetleg több erőt adva nekik a küldetéshez a Protector of Loriennel.

 

Emyn Muil hegyei

A következőnek megjelenő negyedik kiegészítőben, a The Hills of Emyn Muilban, a játékosoknak még több okuk lesz arra, hogy fontolóra vegyék az áldozathozást a szövetség védelméért és még többet nyerhetnek a áldozatukból.

A rhosgobeli utazást követően Gollam nyoma délre vezeti a hősöket, ahol hideg növekszik. Most a hősöknek fel kell deríteniük a hatalmas kiterjedésű Emyn Muil hegyeit abban a reményben, hogy újra megtalálják a nyomot és követni tudják bármerre is menekült az a ravasz lény...

Ez a küldetést nagy hangsúlyt fektet a szövetség azon képességére, hogy gyorsan és hatékonyan tudják felfedezni a számos helyszínt miközben próbálják elhárítani a rajtaütő ellenségeket és elkapni Gollam nyomát. Ahogy az út hosszúra nyúlik és a hősök kimerülnek, egy új leadership lap, a Rear Guard segítséget nyújthat a figyelem megújítására és az akaraterő megduplázására.

 

Az előrehaladás útjának megtalálása

Frodó és Samu már napok óta eltévedtek Emyn Muil sivárságában és Középfölde hősei is hasonló sorsra jutnak, hacsak nem készítenek egy tervet a lejtőkön és sziklákon át való utazáshoz. A veterán Gyűrűk Ura játékosok pontosan tudják, hogy gyorsan kell cselekedniük, hogy megakadályozzák az átmeneti terület telítődését felfedezetlen területekkel. Ha nem teszik, a küldetésüket hamar fenyegetni fogják minden oldalról és a szövetség nem lesz képes haladni.

A Rear Guard áldozata lehetővé teszi a játékosoknak, hogy áttörjenek a halomnyi helyszínen és ellenségen. Minél több hős küldetésezik, annál inkább segíteni tud a Rear Guard a szövetségnek céljaik elérésére. Ez különösen hasznos lehet mikor olyan halálos helyszínekkel találkoznak, mint a Raurus Falls.

Mivel szükség van egy leadership ikonnal rendelkező hősre a Rear Guard kijátszásához, szóba jöhet néhány vicces leadership kombináció. A mindenütt felbukkanó Snowbourn Scout egy haladásjelzőt tesz bármely helyszínre játékba hozásakor, ezután pedig a szövetség hasznára válhat a küldetés során hátvédként szolgálva. Imrahil herceg készenlétbe áll az első alkalommal mikor egy csatlós elhagyja a játékot, megengedve neki, hogy harcoljon az ellenséggel a küldetésezés után - és persze hogy küldetésezzen is dupla akaraterővel!

Vagy akár úgy is időzítheted az akciókat, hogy igénybe veszed Faramir szolgáltatásait, az egyik játékos minden küldetésező karakterének adva plusz egy akaraterőt, majd előnyt kovácsolsz az önfeláldozó szolgálatából, mint hátvéd. Mivel négyes költségű csatlós, Faramir talán túl drága lehet, hogy ilyen könnyen feláldozzuk, de ha egy Sneak Attack lappal hozzuk játékba és ha a játékosok el tudják forgatni a képességének használatáért, majd feláldozzuk a Rear Guard lappal, akkor egy komoly lökést adhat a csapat akaraterejének mindössze két erőforrásért és két lap eldobásáért.

 

Elkötelezettség az utazásra

Ahogy a mondás tartja, nem a cél számít, hanem az út. Készülj fel Emyn Muil  festői kilátására és az őshonos vadvilágának élvezetére mire kijön a következő kalandpakli a hónap végén. Addig is, vedd elő a térképeket, keress egy vezetőt, készítsd fel a szövetséged és reménykedhetsz, hogy nem lesz rá szükséged... de lehet kell majd hoznod néhány áldozatot.

http://www.fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=2645

Címkék: the hills of emyn muil

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr803225033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása