HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Road to Rivendell: bejelentés, rajtaütés, fegyverek

2011.11.04. 09:19 HunDrenus

A Fantasy Flight Games bejelentette a Dwarrowdelf ciklus második kiegészítőjét, a Road to Rivendellt. Hőseink leküzdötték a Ködhegység hegyeit és túlélték hóviharokat, így folytatni tudják útjukat Völgyzugolyba. A kaland a Ködhegység nyugati oldalán fekvő dombság környékén fog játszódni. Feladatunk még mindig Arwen Undómiel elkísérése otthonába.

A kiegészítő bevezet egy új encounter mechanizmust. Ez lenne az ambush (rajtaütés). Amint egy ambush jellemzővel rendelkező lap kikerül az asztalra, minden játékosnak tennie kell egy engagement próbát, ugyanúgy, mint mikor az utazás fázis után megtámadnak a szörnyek. Annyi a különbség, hogy ezt azonnal el kell végezni az első játékostól indulva.
Jobban át kell gondolni, hogy kivel megy az ember küldetésezni, kivel fog védekezni, mert minél több játékos játszik, annál több ambush lapot lehet felcsapni egy körben. Az pedig nem kellemes, ha mondjuk négy ellenség is megtámadja az éppen a küldetéssel haladó játékost...
Az ambush lapokat még aljasabbá tud tenni néhány egyéb képesség, például az Orc Raiders forced effektje. Senki sem szereti eldobni a lapjait, főleg nem egyszerre kettő attachmentet. Bizonyos esetekben ez a hősök életébe is kerülhet. Például Gimlin rengeteg sebzés és elveszíti a Citadel Plate lapot...

A kiegészítő a játékosoknak is sok segítséget fog nyújtani, főleg a tünde paklival játszóknak.
Kezdetnek itt van a Rivendell Blade. Bármely silvan vagy noldor karakterre kijátszható fegyver. A védekező ellenfél védelméből le kell vonni kettőt a fázis végéig. Három ilyen lappal akár hatos védelmet is figyelmen kívül hagyhatunk!

A kiegészítő a 2012-es év első negyedében fog megjelenni.
 

Címkék: bejelentés ambush road to rivendell

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr683352357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShadowGhost 2011.11.04. 12:38:04

Hmm, ebben a küldetésben is "Erőforrás-termelő" Arwent kell kísérgetni? Vajon itt is csatlósként lesz jelen?

Az ambush-t nem egészen értem. Ez úgy fog működni, hogy az első játékossal kezdve mindegyikkel kell csinálni egy engagement próbát és azzal a játékossal fog engage-elni, amelyik elsőként megbukik a próbán? Mert így csak annyi a hátrány, hogy megfosztja őket játékos engagementtől; s így nem nagyon lehet "tervezni", hogy kihez is kerüljön az ellen. Ami igazán durva az a Forced hatás!

Annak örülők, hogy a Rivendell Blade restricted lett. A dupla Citadel Plate-ben nyomuló Gimlit még valahogy lenyeltem, de a három pengével kaszaboló tündét már nehezen vette volna be a gyomrom... még akkor se ha Legolas-nak hívják. :D

HunDrenus 2011.11.04. 13:01:36

@ShadowGhost: Még nem értünk el Völgyzugolyba, a cikk is ír Arwen kíséréséről, szerintem mindenképpen szerepelni fog valamilyen formában. Nem hinném, hogy az előző kiegészítő Arwen lapja kellene ide is, mert a kiegészítők egymástól függetlenek. Szerintem kapunk egy új típusú Arwent.

Így fog működni. Azért ez is elég kemény tud lenni. Például az egyik játékos tactics, a másik spirit. A spirit kezdi a kört, aki mondjuk a négy karakteréből hármat küldetésezni küldött. Hopp, jön két Orc Raiders lap, aminek a 21-es fenyegetése nem túl sok. Mindkettőt megkapja a spirit játékos még az opcionális engagement előtt, így azt a tactics játékos nem tudja már elvinni. Védekezni nem nagyon tud, jön a biztos sebzés, esetleg még árnylap is, amíg ott vannak a szörnyek nem nagyon tud biztonságban küldetésezni... no meg ugye a forced effekt... :)

Az külön poén, hogy Legolas ranged támadásnál is tudja használni a pengét! :P
süti beállítások módosítása