HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Pakli: A három vadász

2011.10.14. 16:48 HunDrenus

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a három vadász útja a kedvencem a regényekben, valamint a filmekben is nagyon jó lett ez a történetszál. Az alapjátékkal és két kiegészítővel itthon már egész életképes paklit lehet alkotni velük. Íme az egyik amivel az utóbbi pár napban kísérletezem.

Hősök (3)
Aragorn (Core)
Gimli (Core)
Legolas (Core)

Csatlósok (19)
Snowbourn Scout (Core) x3
Beorn (Core) x1
Beorning Beekeeper (CatC) x3
Gondorian Spearman (Core) x3
Veteran Axehand (Core) x3
Winged Guardian (THfG) x3
Gandalf (Core) x3

Hozzárendelések (21)
Celebrían's Stone (Core) x1
Dúnedain Mark (THfG) x3
Dúnedain Warning (CatC) x3
Steward of Gondor (Core) x2
Blade of Gondolin (Core) x2
Born Aloft (CatC) x3
Citadel Plate (Core) x2
Dwarven Axe (Core) x2
Horn of Gondor (Core) x1
Song of Kings (THfG) x2

Események (10)
Sneak Attack (Core) x2
Valiant Sacrafice (Core) x2
Feint (Core) x2
Quick Strike (Core) x1
Swift Strike (Core) x1
The Eagles Are Coming! (THfG) x2

Lapok száma: 50

Szükséges kártyák: Core x1, THfG x1, CatC x1

A pakli alapvető erőssége a nagy sebzésekben rejlik. Mindhárom hős könnyedén elintézhet gyengébb szörnyeket, együtt pedig minden segítség nélkül is nyolc sebet tudnak okozni. A képességük is erős: Aragorn küldetésezhet és egy ponttért aktiválható, Gimli plusz sebzést tud okozni sérülten, Legolas haladhat a küldetéssel szörnyek legyőzésével.

A pakliban sok csatlós van, melyek nagy részét szintén harcban fogjuk használni. Kivételt képez a Snowbourn Scout, amit akkor érdemes lerakni, ha valami nagyon kellemetlen helyszín van az asztalon. A másik kivétel a Beorning Beekeeper, mely elég drága, viszont a tactics pakliba muszáj egy kis akaraterő...

Az attachmentek között sok a fegyver, mert egy harcolós pakliba kell az is. :)
A dúnadán lapok nagyon sokat segítenek és olcsók. Bármelyik hősünkből alakíthatunk egy csapásra ölő harcost vagy egy átüthetetlen páncélú védőt.

A pakli legnagyobb hátrányának a kezdőfenyegetést mondanám, amely 32. Ergo még a Hill Troll is egyből nekünk ront. Emiatt Gandalfot szinte mindig a fenyegetés csökkentésére érdemes lehívnunk. A pakliban van három Born Aloft és két Sneak Attack. Ezek segítségével akár nyolcszor is kijátszhatjuk őt a játék során. A relatíve kevés lap miatt elég nagy az esélyünk arra, hogy legyen legalább egy lap a kezünkben ezek közül. Jah és persze a Horn of Gondort is jó ötlet kijátszani Gandalf előtt... ;)
Másik nagy hátrány az alacsony akaraterő, ezért hiába Legolas, nem ajánlom a The Hunt for Gollum küldetésre.

A taktikám ezzel a paklival az, hogy Gimlivel és Aragornnal küldetésezem, Aragornt igény szerint aktiválni lehet. Ha jön szörny, azt megpróbálom Legolas-szal levadászni, így haladva előre a küldetéssel is. A Dúnedain Warning lapokat Aragornra teszem, így akár ötös védelmet is elérve, a Markot pedig Legolas-ra, akinek hatos sebzése lesz három lap esetén. Ha még a Dwarven Axe vagy a Gondolin Blade lapokból is teszünk rá, nagyon erős lesz.
Általában Gimli megkapja a Steward of Gondor lapot, valamint minél hamarabb a Song of Kings-et. Magas páncélja és élete miatt nem valószínű, hogy meghalna, így ő nyugodtan gyűjtögethet.

A pakliban akad egy-két haszontalanabb lap (pl. The Eagles Are Coming!), de a mostani választékból ezt az összeállítást találom a legoptimálisabbnak. A következő kiegészítők lapjaival biztosan változni fog a pakli.

Jó játékot!

Címkék: pakli

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr333303268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hezw 2011.10.14. 21:07:23

Én ma kipróbáltam egy Glóin - Imrahil - Bilbo paklit és nagyon bejött...paklit telefostam allikkal, kinn volt 5-6 alli minimum, questnél egy faramir +1 WP mindre...és nem beszélve Glóinról, aki kapott egy stewart of gondort meg egy self preservation-t. A goblin snipert meg direkt nem húztam be amikor lehetőségem is volt rá, így az minden körben sebezte és rakott rá egy pénzt-t...megvolt hozzá a körönkénti 2 heal, így biztoságban hozott a konyhára 4 FIX pénzt per turn. Szal körönkénti 6 pénz jött, két kártya húzás mellé volt mit és mire költeni...tetszett a téma XD

Ha meg netán gáz volt egy allissal védtem, ezért Imrahil (aki questelni volt) meg ready lett és vissza tudott ütni a 3-as attackkel. Bilbón volt két Dunadá quest így 3 WP-vel questelt két kártyahúzás mellett.

Ja és a minstrelek gondoskodtak róla hogy mind3 Hero-n rajta legyen egy ének így mindent költhettem mindenre.

HunDrenus 2011.10.15. 09:03:54

@Hezw: Ejha, az szép. Ha leírod, hogy miféle lapok voltak a paklidban és mire kell figyelni, hogy kell játszani vele, akkor szívesen kiposztolom.

Hezw 2011.10.15. 09:41:04

Akkor hétvégén összegyűjtöm a témát, csak most ép meló van. Meg még tesztelem egyszer...nagyot üt, sok alli+faramir miatt quest is megvan, pénz is dögivel, kártyahúzás is dögivel. És ha meghal a sok közül egy alli akkor 4 hero a körre. Mellesleg Imrahilnak az értékei is jók hogy kétszer használd. Szal elég sokoldalú pakli.

HunDrenus 2011.10.15. 16:41:35

@Hezw: Jól van. Amint megvagy, írj egy e-mailt és kirakom. :)
Imrahil elég jónak tűnik. Elég erős az a leadership pakli, kár, hogy nem a tactics fejlődik. :(
süti beállítások módosítása