HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Felderítők, sérelmek és erős vezetés

2011.08.23. 09:42 HunDrenus

Az FFG honlapjára felkerült egy cikk, amely három új lapot mutat be. Ennek a cikknek a fordítása-ferdítése következik.

 

A játékban minden szférának megvan a sajátos egyedi előnye. Lore kiváló a gyógyításban és a kártyahúzásban, két olyan jellemzőben, amely természetes módon mások támogatására sarkall.

Beravorral és Bilbóval a lore játékosok biztosítani tudják a további kártyahúzást ami kellhet ahhoz, hogy megtalálják a stratégiájuk kritikus lapjait vagy hogy időben lehívjanak kombinációkat. A leadership játékosnak hamar kell a Steward of Gondor? A tactics játékos csak úgy tarthatja életben a hősét, ha megtalálja a Feint lapot? A lore játékosokat gyakran kérik arra, hogy használják hőseiket mások megsegítésére az extra kártyahúzással. Emiatt Beravor gyakran megkapja az Unexpected Courage lapot a játék során.

Azonban a lore játékos képességének, hogy segítsen további kártyákat húzni, ára van. Beravort gyakran kimerítik a további kártyákért, így ő nem tud küldetésezni, védekezni az ellenséggel szemben vagy támadni. Bilbót nem kell kimeríteni azért, hogy támogassa a játékosokat kártyákkal, de a két életerőpontja nem teszi alkalmassá a védekezésre egy közönséges orknál nagyobb ellenféllel szemben.

 

Felderítő Lórienből

A Journey to Rhosgobel kiegészítőben a lore játékosok igénybe vehetik Haldir, a lothlórieni figyelők egyikének támogatását.

Haldir biztosít néhány üdvözlendő segítséget a játékosnak, de kiváló támogatást tud nyújtani másoknak is, így tovább erősítve a lore szféra támogató szerepét. Két akaraterővel komoly hozzájárulás a küldetés fázisában. Mégis, a játékosok kétszer is meggondolják majd, hogy küldetésezzen-e, mert erős képességekkel rendelkezik harcban is. Kettes sebzése és kettes védelme olyan jó, mint sok másik hősnek, de igazi ereje a Ranged (távolsági támadás) és a Sentinel (mást is tud védeni) képességek kombinációjában rejlik. Haldirral a szövetségben egyik játékosnak sem kell félnie attól, hogy egyedül lesz a harcban.

 

A vezetés áldozata

A Szövetség elpusztulhatott volna a törpék és tündék régóta folyó ellenségeskedése miatt, ha Aragorn vezetőképessége nincs.

A kártyajátékban minden szövetségesnek ára van. Részben ez az ár tükrözi a csatlós jelentőségét Középföldén és jobb pozícióban lévő csatlósoknak általában nagyobb ára van. Haldir négyes költsége, ami egyáltalán nem túlzó, megakadályozza a lore játékost abban, hogy az első körben kihozza. Azonban néhány "búcsú ajándékkal" a leadership játékos meggyőzheti a tündét, hogy csatlakozzon a küldetésükhöz.

A leadership nagyobb erőforrás irányítással rendelkezik, mint bármely másik szín és a Parting Gifts lap lehetővé teszi a játékosnak, hogy megossza jólétét. A tactics játékos gyakran néz vágyakozva a kezében lévő Beorn lapokra és imádkozik azért a hat pontért amivel ki tudná játszani. A spirit játékosoknak sokszor nehéz pontokat gyűjtenie a Northern Tracker lapokra, mert fizetniük kell a halálos treachery és árnylapok érvénytelenítéséért. Valamint Haldir sem olyan olcsó és a lore játékosoknak gyakran kell az erőforrásaikat gyógyító lapokra költeni, például a Lore of Imladrisra.

Bár a leadership játékosok építhetnek paklit a források felhalmozására saját maguk részére és a lore játékosok is húzhatnak lapokat maguknak, a játék megjutalmazza azokat a játékosokat, akik tudják mikor és hogyan tegyenek meg kulcsfontosságú áldozatokat erőforrásból, kártyahúzásból vagy akár karakterekből. Az igazi vezető egyik jelzője a képesség arra, hogy felismerje és megtegye az áldozatokat azért, hogy előmozdítsák a közös cél elérését.

 

Imrahil, Dol Amroth hercege

Imrahil herceg minden elérhető katonájával csatlakozott Gondor ostromához. Mikor Gandalf és Aragorn támadást javasolt a mordori Fekete Kapu ellen, rendíthetetlenül lovagolt támogatva őket, bár sötét humort látott abban, hogy hétezer embert odavessen egy sokkal nagyobb védelemmel rendelkező hegységnek és a kapuknak.

A Journey to Rhosgobel kiegészítőben Imrahil herceg lóra száll, hogy Középfölde hőseit segítse ügyükben. Mint Aragorn rokona, ő is hasonló akaraterővel, támadással és védelemmel rendelkezik. Gondori nemes, amit tükröz Aragornéhoz hasonló tulajdonsága is, miszerint aktiválhatja magát bizonyos körülmények között. A játékban Imrahil herceg gyakran kész harcba lovagolni az ellenség ellen, ami épp' most vágott le egy Snowbourn Scoutot, ő azonban akkor is kész, ha egy karaker nem harcban esett el, hanem más módon hagyja el a játékteret. Ha Imrahil herceget küldetéshez rendeled Gandalffal együtt, akit a Sneak Attackkal játszottál ki, Imrahil ismét készen fog állni a küldetés fázisa után, hogy védekezzen vagy támadjon a harcban.

A Journey to Rhosgobel folytatja az újabb egymást segítő utak megmutatását a játékosoknak. Haldir, Parting Gifts és Prince Imrahil csupán három új játékoslap amik segítséget nyújtanak majd az új ellenséggel szemben ebben a kiegészítő pakliban.

http://fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=2580

Címkék: haldir prince imrahil a journey to rhosgobel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr303172901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása