HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Küldetés: Journey Down the Anduin

2011.08.11. 12:00 HunDrenus

A küldetések cikksorozat második része következő. Ebben az előzőhöz hasonlóan a Journey Down the Anduin küldetés bemutatása fog szerepelni.

Miután túlélték a Bakacsinerdő veszélyeit, a hősök folytatják útjukat végig az Anduin folyó partján Lórien felé a Bakacsinerdő déli részén gyülekező fenyegetés szörnyű hírével.

A küldetés az alábbi készleteket használja: Journey Down the Anduin, Sauron's Reach, Dol Guldur Orcs, Wilderlands.

A küldetés nehézsége: 4

A küldetés három szakaszból áll.
Az első rész a folyóparti harcról szól: To the River... A Bakancsinerdőből kiérve, egy fontos üzenettel Galadriel úrnőnek, utat kell törnötök dél felé az Anduin folyó mentén, hogy elérjétek Lorien erdejét. Ahogy magatok mögött hagyjátok az erdőt, észreveszitek, hogy üldöznek és ez gyorsabb léptekre sarkall.
Ahogy megközelítitek a folyóparton lévő kicsi tutaj helyét, egy félelmetes dombi troll bukkan fel egy kőrakás mögül és támad!
Elég nehéz része a küldetésnek, ha nincs megfelelő harcosunk, illetve nem kapunk néhány olcsóbb fegyvert a játék elején. Ha szerencsések vagyunk, akkor első felcsapásra a trollt húzzuk. Ha kevésbé vagyunk azok, akkor nagy gond lehet több szörny esetén. Nyolc haladás jelző összegyűjtése nem vészes, a troll megölése a nagyobb baj, főleg hogy minden plusz sebzés fenygetésbe megy át...

A második rész egy hosszú hajóút: Anduin Passage.
A troll legyőzése után képesek vagytok vízre ereszteni a tutajt és elindultok a folyó vízi útján. Ahogy elindultuk az ellenség üldözi, zaklatja a kis hajót ahogy próbálkoztok navigálni a folyón...
Mivel az ellenség zaklatja a tutajt, nehéz megtartani az egyensúlyt és hatékonyan küzdeni ellenük.

Négy-öt körig is eltarthat míg összeszedjük a tizenhat haladást, főleg ha tactics paklival játszunk. Nagyon sok ellenség fog felbukkanni, mert minden körben még egy lapot fel kell csapni. Annyi előnye van a játékosoknak, hogy a szörnyek nem támadnak automatikusan a fenyegetettség szerint (hisz' a folyón csónakáznak a hősök), kizárólag a játékosok döntenek arról, hogy megtámadják-e a parton lévő ellenséget. Ebben az esetben viszont vissza is ütnek.

A harmadik és ezzel a küldetés befejezése a nagy csata: Ambush on the Shore.
Az ellenség folytonos zaklatása a tutajt a partra kényszeríti és szembe kell néznetek a közelgő rajtaütéssel. Amennyiben túlélitek ezt a támadást, megnyílik az út előttetek az Aranyerdőbe...
Minden játékos felcsap még két ellenséges lapot, viszont a későbbiekben nem kell már több lapot felfedni. Így is elég nehéz feladat vára játékosokra. Nem kell haladást gyűjteni, elég annyi hőst a küldetéshez rendelni, hogy ne nőjön sokat a fenyegetettség. A játékosok nyernek, ha legyőznek minden ellenséget.

Az ellenség lapjairól...
Sok különböző kisebb-nagyobb szörnnyel találkozhatunk, összesen 20 lapnyi van a pakliban. Legerősebb szörny egyértelműen a Hill Troll. Kettővel találkozhatunk, az egyiket mindenképpen le kell majd győznünk. A játék egyik (eddigi) legerősebb lénye. A Marsh Adder sem egyszerű eset, könnyen megölhet egy-két karaktert. Az előző küldetésben már találkozhattunk az orkokkal, amik itt is felbukkannak: Ufthak, Dol Guldur Orcs, Beastmaster. Egy új elemmel bővül az ellenség repertoárja, ez lenne a surge. Amelyik lény ilyennel rendelkezik, rögtön fel kell csapni még egy lapot. Az Eastern Crows például rendelkezik ilyen képességgel. Bosszantó ellenfél a Goblin Sniper. Nem erős, viszont csak akkor lehet megtámadni, ha egyedül van az asztalon. Minden kör végén kioszt a játékosok között egy-egy sebzést. Hamar érdemes megölni.
A helyszínek nagyon akadályozzák a haladást. A Banks of Anduin teljesítése után visszakerül a pakli tetejére, a Gladden Fields növeli a fenyegetettséget, a Brown Lands egy kör alatt biztosan teljesíthető, viszont ötös fenyegetése van, az East Blight fenyegetése alacsony, de hat haladást kell elérni és kötelező ide utazni. Összesen 13 lap van a pakliban. Alacsony akaraterővel nem érdemes nekivágni a küldetésnek.
Sok a már kinn lévő lap fenyegetését növeli treachery lap van. Nagy akaraterőnél nem jelentenek problémát. A kellemetlenebb lapok közé tartozik a Necromancer's Reach vagy az Evil Storm, amik ha egymás után jönnek, hát, sokan meghalhatnak. A Pursued by Shadow nagyon-nagyon gonosz lap: minden épp' nem küldetésező karakter után kapunk egy fenyegetettséget. 14 treachery lap van a küldetésben.

Tippek:
- A troll miatt feltétlenül hozzunk már az elején harcosokat. Aragorn és Gimli kibírnak egy csapást, de ha rossz árnylapot kapnak, akkor el is búcsúzhatunk egyik hősünktől már az első körben.
- A Forest Snare-t minél előbb rakjuk rá a trollra. Rengeteget tud segíteni!
- Dunhere nagyon hasznos lehet a második szakasz során, mert úgy tud támadni, hogy közben nem támadnak rá vissza a lények.
- Az Eastern Crows megölése után visszakerül a pakliba. A surge képessége miatt ez nagyon rossz hír. Három madár surge képességgel... Próbáljuk őket végleg eltávolítani a játékból.
- A Banks of Anduin teljesítésekor visszakerül a pakli tetejére. Ezt kihasználhatjuk. Tudjuk milyen lap következik majd. Ez különösen akkor jó, ha csak egy játékos van és csak egy lapot kell felcsapni körönként.

A küldetés egyedül elég nehéz, érdemes két fővel nekivágni. Nehezebb mint az első, de egy kis gyakorlással és előrelátással simán végigjátszható. :)

Kérdés: jó így ez a küldetésleírás vagy pedig felejtsem el, változtassak valamit rajta?

Címkék: 4 küldetés journey down the anduin

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr143134096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neotrog 2011.08.13. 10:02:11

Anduin Passage leírása nem tiszta, a lap a támadásokra nem vonatkozik.
Encounter fázisban játékosonként csak egy szörnnyel találkozhatsz. Mivel plusz egy lapot fel kell húznod a küldetés fázisban és az mind szörny, akkor 1-el nem találkozol közülük.

HunDrenus 2011.08.13. 10:40:33

@neotrog: Igen, úgy értettem, ahogy leírtad ide. Igazad van, nem teljesen egyértelmű ahogy leírtam. Javítani fogom. Köszönöm az észrevételt! :)

ShadowGhost 2011.10.26. 12:19:56

Tegnap a frissen összeeszkábált paklijainkat ezen a küldetésen (is) teszteltük. Sokat megélt, öreg "rókaként" úgy gondoltuk, nem érhet minket nagy meglepetés. Nyugodt körülmények között kipróbáljuk a paklikat, megnézzük hogy miden az elképzelésünk szerint működik e.... Hát stressz teszt lett a dologból! :)

Az első kör végén 2 Hill Troll és 1 Goblin Sniper ücsörgött a staging areaban. :P Alaposan elbánt hőseinkkel (és folyamatosan lepotyogó csatlósainkkal) az encounter pakli, mire átverekedtük magunk az első szakaszon. Ráadásul a játékos paklik is fellázadtak ellenünk! Se egy Gandalf, Feint, Quick Strike vagy Forest Snare nem került a kezünkbe, de még egy árva Dunedain Warning sem. :) Egyetlen esélyt kaptunk az életben maradásra: egy Galadhrim's Greetinget. Ha az nem lett volna a két troll vérfürdőt rendez hőseink között.

Majd két órás keserves küzdelem után, végül sikeresen partot értünk lerázva magunkról az utolsó üldözőket is. Az egyik fontos tanulsága volt az estének, hogy bizony a sokszor játszott, mára már porosodó küldetések is néha "megőrülhetnek". S így amit könnyűnek ismertünk meg, nagy kihívás elé állíthat minket. A Journey Down the Anduintól egy sokáig emlékezetes és izgalmas estét kaptunk ajándékba. ;)

HunDrenus 2011.10.27. 16:58:18

@ShadowGhost: Ez a küldetés még most is elég kellemetlen tud lenni, főleg úgy, ahogy nektek volt az elején. Azért ehhez már tényleg kell egy "kis" balszerencse... :D

Igazából ha megtámadott két troll, akkor már teljesen mindegy. Még ha ki is védi az ember egy csatlóssal, akkor is elég sokat tud ugrani a fenyegetés egy kör alatt. Elég marcona fickók lettek! :D

Egyébként néha a legelső küldetés is meg tud szívatni. Csak tactics lapokkal az esetek 90%-ában kikapok. :D
süti beállítások módosítása