HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

The Dead Marshes megjelenés

2011.11.03. 10:15 HunDrenus

Megjelent a Shadows of Mirkwood ciklus ötödik tagja: The Dead Marshes.
Hőseink végre meglátják magát Gollamot és elindul a hajsza a mocsáron át. A pakli hozza a szokásos formulát: egy új hős, szféránként két-két új lap, egy semleges lap, valamint a küldetés lapjai. A pakli bevezet egy új kulcsszót: escape. Gollamot nem egyszerű elkapni, könnyen kicsúszhat a markunkból. Hőseinknek már nem csak a fenyegetéssel kell törődniük, de Gollamra is figyelniük kell.

Két új lapról kapunk egy kis ismertetőt, "használati útmutatót".
Az első lap Elfhelm, aki egy rohani vezér. Részt vett a Minas Tirith-i csatában, majd a Fekete Kapunál is túlélte az ütközetet. Értékei egy csatlóshoz képest nem rosszak, képessége pedig nagyon jónak tűnik. Amennyiben aktív a kártya, sikertelen küldetésből vagy egy encounter lap hatásából eredő fenyegetésnövekedés után egyet levonhatsz a fenyegetésedből. Ez a képesség mindaddig használható, amíg aktív a lap. Azért kapta ezt a képességet, mert ő bátorítani tudta a rohani lovasságot bármilyen veszély esetén.


A második lap a We Do Not Sleep. Szintén spirit lap, szintén rohani témájú. A fázis végéig a rohani karaktereket nem kell kifárasztani ahhoz, hogy a küldetéshez rendeljük. Ez a lap minden játékosra érvényes, ezért minél többen játszunk, annál értékesebb.

(Egyébként szerintetek is kezd a többi szférához képest elhúzni a spirit?)

Címkék: megjelenés the dead marshes

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr803349878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShadowGhost 2011.11.03. 13:21:13

Egyetértek! A Spirit szféra és vele együtt a Rohan téma kiegészítőről kiegészítőre erősödik. Sok-sok Spirit lap nálam "auto-include"-os, különösen, ha egyedül játszom. Szoktam azért szivatni is magamat és csak azért is Spiritless paklival próbálkozom. :)

Én úgy érzem a Leadership és a Lore is nagyszerű utánpótlásokat kapott, egyedül a Tactics jóval gyengébbnek a többinél.

HunDrenus 2011.11.03. 17:29:27

@ShadowGhost: Igen, ez a rohani téma nagyon beindult. Spirit nélkül igazából nem is nagyon érdemes nekifogni a játéknak..
A tactics azért sokat változott az alapdoboz óta. Már előfordul olyan is, hogy solo piros paklival megnyerem az első küldetést!!! :D

Hezw 2011.11.03. 21:02:40

@ShadowGhost: Teljesen egyetértek, azzal is hogy a leadership és lore pakli is azért erősödött.

A spirit sphere viszont szerintem is egyrételműen a legtápabb, már csak azért is mert az én véleményem szerint a játékban a (legalábbis saját tapasztalatok után jelentem ki) a threat meter (fenyegetettség) a legveszélyesebb dolog. (és mellé a questelés).

Ez az új ally majd a leakelt spiritcsökkentős hero törp-el kombinálva a béka alá viszi a threat levelt.

HunDrenus 2011.11.04. 09:01:18

@Hezw: Persze, mindegyik erősödött, a tactics is sokkal jobb ezzel a rengeteg sassal, mint eredetileg volt, de a spirit látványosan nagyobbat fejlődött.

Dwalin viszont annyiban jó, hogy harcolnia is kell hozzá, ami pedig annyira nem a spirit erőssége.
süti beállítások módosítása