HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Új FAQ és pontozás

2011.11.01. 14:10 HunDrenus

A Fantasy Flight Games honlapjára felkerült a legújabb FAQ, valamint a pontozást is megváltoztatták, ami jó pont, mert eddig használhatatlan volt. Remélhetőleg most már jobb lesz a rendszer és nem a "teknősjátékot" fogja előnyben részesíteni. Ezt a pontozást még tesztelik és egy nemsoká kezdődő bajnokságon láthatjuk hogy is működik.

Jobb oldalt le tudjátok tölteni a FAQ-t és a pontozólapot.
A cikket itt tudjátok elolvasni: http://fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=2782

Címkék: faq pontozás

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr203344892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShadowGhost 2011.11.02. 10:21:34

Eddig a pontértékbe egyáltalán nem számított bele, hogy 2 kör vagy 20 kör alatt oldottad e meg a küldetést. Most talán ez lesz a legfontosabb mérőszám. A többi tényező szinte eltörpül a körönkénti 10 pont mellett. Ez pont az ellenkező irányba mozdítja majd el a pakli tervezést. "Teknős" paklik helyett, a "roham" paklik lesznek mostantól a nyerők. Valahol megértem az FFG-t, hisz ki akarna olyan versenyre járni, ahol három óra lenne egy forduló... Ugyanis meg kellene várni, amíg mindenki a kilencedik The Galadhrim's Greetingjét is kijátszotta, miután a Will of the Westtel harmadszorra is felhúzta a játékos pakliját. :D Az alacsony körszámok miatt azonban meg fog nőni a szerencse szerepe. Többet fog számítani, kinek milyen jól jön föl a játékos paklija és mekkora szemétségeket zúdít rá a küldetés pakli.

HunDrenus 2011.11.02. 10:29:39

@ShadowGhost: Én örülök ennek a változtatásnak, bár van néhány dolog, amire kíváncsi leszek.
Biztos sokkal merészebbek lesznek a játékosok és előbb próbálnak meg mondjuk kiszedni egy trollt középről. Több lesz az all-in taktika. Pont emiatt egy-egy rossz laphúzással buktuk is a küldetést.
A másik pedig: biztos bosszantó lesz, ha négy-öt kör múlva eszünkbe jut, hogy "vazze, számolta valaki a köröket?" :D
Ami viszont nagyon jó, hogy végre nem fog majd' minden pakli a spiritre építeni és hozni egyfolytában a Galadhrimot... arra már nagyon ráuntam...
Ami pedig a legjobb: úgy tűnik végre valahára elkezdődnek a LotR bajnokságok!!! :D

ShadowGhost 2011.11.02. 21:18:58

@HunDrenus: Hát én nehezen tudok elképzelni, egy ilyen kooperatív játékot tournament környezetben. :) Először látnom kellene egy hivatalos szabályzatot hozzá,... ami állítólag már javában készülődik.

HunDrenus 2011.11.03. 09:26:38

@ShadowGhost: Én ezt úgy tudnám elképzelni, hogy egy teljesen új küldetést kapnak a játékosok, amikben azonos az encounter lapok sorrendje. Ezzel egy kis szerencsefaktor kiküszöbölhető. Mondjuk akik sikeresen megoldják, azok mehetnek tovább a következő küldetésre, amiről kapnak egy kis információt (pl. harcra készüljetek, sok területet kell bejárnotok) és e szerint változtathatnak a paklijukon olyan formában, hogy mondjuk 20 lapot és egy hőst kicserélhetnek egy előre bekészített "tartalékpakliból". Aki sikerrel veszi ezt is, az mehet a harmadik küldetésre. Aki sikeresen megoldja mindegyiket, akkor szépen meg kell nézni az összpontot és meg is vannak a helyezések. Én így tudnám elképzelni. :)

ShadowGhost 2011.11.04. 10:09:49

Szerintem csak a döntőkben lehet majd látni ilyen tournamentre készített új küldetéseket. A "járási selejtező" bajnokságon a meglévőeket fogják használni. Esetleg előre le lesz fixálva, hogy milyen Encounter setekre lehet majd számítani.

Az új pontrendszerrel együtt megérkezett az FFG új Quest Logja is:

www.fantasyflightgames.com/edge_foros_discusion.asp?efid=201&efcid=4&efidt=573628

HunDrenus 2011.11.04. 12:54:40

@ShadowGhost: Lehetséges, de majd kiderül milyen lesz az első bajnokság.

Frissítettem jobboldalt a linket a Quest Loghoz. Köszi!
süti beállítások módosítása