HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Gollam elfogása a Holtlápban

2011.10.04. 16:43 HunDrenus

Máris itt vannak az ötödik kiegészítő első hírmorzsái.
A Fantasy Flight Games közzétett egy cikket, amelyben fény derül a kiegészítő kulcsmotívumára, két új lapra, valamint egy új játékelemre.

Gollamot már végigkergettük az Anduin mentén, majd megszakítva az üldözést segítettünk Beorn népének, majd egy sasnak, de aztán újra Gollam nyomába indultunk Emyn Muil hegyei közé. Végre valahára utolértük őt a Holtlápban. Az ötödik kiegészítő a holtlápi üldözésről fog szólni, ahol nem engedhetjük elszökni Gollamot.

A játék új eleme az escape, azaz menekülés. Ez úgy fog működni, mint a küldetésezés: hősöket kell elforgatni, az akaraterejüket összeadni és összehasonlítani a menekülés értékével. Amennyiben nem sikerül a próba, Gollam eltűnhet és eléggé megnehezülhet a feladatunk. Kíváncsi vagyok, hogy ez mennyit emel a játék nehézségén, de az biztos, hogy kell majd egy jó adag akaraterő.

A kiegészítő játékoslapjai között biztosan találkozunk majd hobbitokkal. A Fast Hitch lap is csak velük együtt használható. Ez egy olcsó Unexpected Courage-hoz hasonló lap kifejezetten hobbit karaktereknek. Három ilyen lappal felszerelve Frodó akár négy troll támadását is védheti, avagy használhatjuk Bilbót küldetésezésre és menekülés-próbára is. Aki hobbit paklit szeretne építeni, annak biztos vétel lesz. Elképzelhető, hogy lesz egy új hobbit hős? Samuhoz mit szólnánk? Egyáltalán érdekelnek minket a hobbitok?

Ha már hobbitok és Bilbó... A cikkben szerepel egy mondat: "Bilbo becomes a very clever and resourceful Hobbit, indeed, able to quest, participate in an escape test, and defend… even attack, though his Attack strength is relatively weak, for now…". Ebből az utolsó részre hívnám fel a figyelmet, miszerint Bilbó támadóereje relatíve gyenge, egyelőre... Ez az egyelőre csak szerintem utalás Fullánkra, a kardra? Talán ez a fegyver is jön ezzel a paklival?

A cikket ezen a linket olvashatjátok:
http://fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=2707

Címkék: escape gollum the dead marshes

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr953278128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása