HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Rejtett fenyegetés Emyn Muil hegyeinél

2011.09.20. 20:09 HunDrenus

Középfölde hősei hamarosan megérkeznek Emyn Muil hegyeihez a negyedik kiegészítő pakliban. Emyn Muil kopár lejtői és sziklái között Gollam nyoma kihűlni látszik és a hősöknek fel kell deríteniük a sziklás terepet a friss jelekért.


A domboldalak tele rejtett veszélyekkel

A Hills of Emyn Muilban a csapatodnak nagy területet kell bejárnia és ezt gyorsan kell tennie. Minél tovább tart, Gollam annál messzebb ér, a nyoma kihűl és a hősök teljesen elveszíthetik Emyn Muil számos alattomos kanyarjában és fordulatában.

Ahogy utaznak a sziklás táj elrejti a hősöket a legtöbb ellenség elől... de az ellenséget is elrejti előlük. A Hills of Emyn Muil kevesebb harcot nyújt, mint a többi kalandpakli, mint a Conflick at the Carrock, de a harc dinamikája egy drámaiabb üss-és-fuss taktikát alkalmaz.

Kihasználva az Árnylapokat mint a The Outer Ridge, az ellenséges harcosok több támadást indítanak, rajtaütnek a hősökön, majd visszavonulnak a hegyek közé mielőtt meg tudnád torolni a támadást. Ez arra kényszerít, hogy egyre több és több tagját fáraszd ki a csapatodból, valamint akaraterőt is kell fordítanod a küldetésre a haladás érdekében, hogy ellen tudj állni a minden oldalról jövő támadásoknak. A rossz még rosszabbá válik mivel az kimerült hősök sem védekezni, sem támadni nem tudnak, és ahogy a csatlósok egy fáradnak vagy áldozatul esnek az ork rajtaütéseknek, a hősök is sérülékennyé válnak.

A kártyák, mint a Hasty Stroke és A Burning Brand segíthetik a hősöket, hogy csapdába ejtsék a támadó ellenséget, de ha nem húzod fel őket elég gyorsan - vagy ha kijátszod az utolsó Hasty Stroke-ot és kifogytál a további lehetőségekből - minden körben letámadhatnak az ellenségek, amelyek közül néhány elmenekülhet, hogy erősítést hozzon. Még egy kis csapat ellenség is, amely képes kitérni a hősök elől, elpusztíthatja a szövetséget, ha azok nem tudnak visszatámadni.
 

Vadászat az ellenségre

Szerencsére a játékosoknak van néhány lehetőségük arra, hogy foglalkozzanak a visszavonuló ellenséggel. Dúnhere belovagolhat közéjük még az átmeneti területre is. Felfegyverezve egy Blade of Gondolinnal, amely megnöveli a támadóerejét, Dúnhere a legtöbb orkok le tudja vágni, ezzel is felgyorsítva a szövetség haladását és a fenyegetés megszűntetését.

Néhány ellenfél túl erős lehet Dúnhere-nek. Lehet, hogy biztosítanod kell neki egy kis segítséget. Jöhetnek a sasok...

Ha már most a tactics paklit használod Dúnhere erősítésére, a Hills of Emyn Muil egy újabb forrást nyújt a bosszantó csapások kezelésére. A Descendant of Thorondor megengedi, hogy két sebzést okozz bármely ellenfélbe az átmeneti területen mikor játékba hozod, valamint még egyszer mikor elhagyja a játékteret. Ez a Descendant of Thorondort kitűnő célponttá teszi a Sneak Attack számára, és ez azt jelenti, hogy ha meg is teszi a végső áldozatot, védelmezte a szövetséget az élete árán, a Descendant of Thorondor nem esik el könnyen.
 

Készülés a váratlanra

Az árnyhatások a meglepetés drámai elemét hozzák el a játék harcaiba és a The Hills of Emyn Muil nagy kihívást jelentő új árnyhatásokat hoz, melyek megváltoztatják a játék élményét. Minden kalandpakli a Bakacsinerdő árnyai ciklusban bemutat egy küldetést, amely a játék különböző aspektusaira fókuszál, megtöltve új veszélyekkel az utasaid Középföldén.

Ahogy telik az idő és egyre közelebb érünk ahhoz, hogy hőseink belépjenek Emyn Muil hegyei közé, talán tanácsot kérhetsz a közösségi fórumon a többi tagjától, hogy miképpen fejleszd a rugalmasságot amire szükséged van ahhoz, hogy küzdeni tudj a különböző küldetések különböző kihívásaival.

Végezetül, a Fantasy Flight Games boldog születésnapot kíván Zsákos Bilbónak és Zsákos Frodónak, akik születésnapjukat szeptember 22-én ünneplik. Csatlakozz hozzánk az ünneplésben és próbálj építeni egy paklit használva e két legendást hőst!

http://www.fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=2659 

 

 

Címkék: the hills of emyn muil

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr143241806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása