HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Néhány apróság 1

2011.09.11. 18:06 HunDrenus

Van jó pár dolog, amiről nem esett szó a blogon, részben kevés szabadidő, részben nem láttam értelemét egyesével írogatni az apróságokról. Ezt most pótlom és írok ezekről a nem túl jelentős dolgokról is, amikről talán nem sokan tudnak.

- Első ilyen kis apróság két kártya meglepő hasonlósága. A River Ninglor és a River Langflood lapok illusztrációja ugyanaz a folyószakasz és mindkettőn látszódik a szirtfő a második kiegészítő pakliból. Erre született egy közösségi magyarázat: a két folyó azonos, csak éppenséggel a Ninglor a folyó tünde neve. Sajnos ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, kicsit gyenge a tündém. De ha így is van, az akkor sem magyarázza meg, hogy miért két különböző név szerepel az illusztrátornál...


- A lotrlcg.com-on már meg lehet nézni a harmadik kiegészítő lapjait is. Persze csak akkor nézzétek meg, ha nem tudtok várni a hazai megjelenésig. Izgalmasabb úgy bontani a paklit, hogy nem ismersz minden lapot... ;)

- A BoardGameGeeken találtam egy új képet a The Dead Marshes kiegészítő néhány lapjáról. Igaz, csak a hős az, amely teljesen látszik, a többi takarva van. Íme a kép:

Boromir, a tactics pakli újabb hőse. Képessége elég egyedi, értékei nem is rosszak, bár úgy tűnik, hogy piros paklival továbbra sem fogunk egy nyamvadt helyszínt sem felfedezni. :P

- A The Return to Mirkwood kiegészítő zárja a ciklust, melyben Gollamot kell kísérgetni, megvédeni.Ő lenne Gollam. Tetszik/nem tetszik?

- Egy Hills of Emyn Muil lap: Rauros Falls. Vélemény?

- A mai nap utolsó szösszenete egy különálló kiegészítő pakliról szól: The Massing at Osgiliath. Ez egy afféle ajándék volt azoknak, akik jegyet vettek a GenConra. Az eddigi legnehezebb küldetés (ha igazak a hírek), amely négy játékos esetén rettentően nehéz lehet.
A történet szerint ki kell menekülni Osgiliathból, át Pelennoron egészen Minas Tirith-ig. Persze nem egy egyszerű futás a feladat: vannak itt orkok, uruk-hai-ok, városi romok, a folyó és maga az angmari boszorkánymester is. Külön "öröm", hogy a legtöbb lapnak van árnyhatása és nem egyszerű kap-a-támadó-még-egy-sebzést szintűek. Mellesleg a küldetés elején minden játékos kap három-három ellenfelet. Szegény spirit/lore játékosok...

Az FFG szeptemberben szeretné elérhetővé tenni ezt a paklit is mindenki számára, de a kiadásról nem nagyon volt még komolyabb hír. Azért reménykedni lehet...

Ennyit szerettem volna...
Kommentek jöhetnek! ;)

Címkék: néhány apróság

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr253218668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hezw 2011.09.11. 19:10:45

Khm...miazhogy discard Boromir??? Discardolni egy hero-t? :O Az a másik action-je viszont elég pofás.

A print on demand-ot meg naponta szoktam csekkolni hogy mikor lesz elérhető a massing :)

HunDrenus 2011.09.11. 20:30:00

@Hezw: Jól jöhet néha az a képesség. Ha például valakit lerohan 74 kis goblin és mindenki meghalna nála, akkor lehet valaki olyan jófej, hogy inkább Boromirt eldobja, de a goblinok fele is kihullik... bár nem egy minden alkalommal használt képesség, az biztos.
Hát, remélhetőleg hamar és olcsón meg lesz az is...
süti beállítások módosítása