HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Ismertető: The Hills of Emyn Muil

2011.11.28. 17:49 HunDrenus

Az ismertető-sorozat elérkezett a negyedik kis kiegészítőhöz, a The Hills of Emyn Muilhoz. Az eddigiekhez hasonlóan történik a bemutató, elemzés, majd végül jöhet a pontozás!


A külső

A megszokott minőséget kapjuk. A lapok többsége szép, a helyszínek igazi Emyn Muil-i környezetet tárnak elénk.
Különösen jól sikerültek a The Shores of Nen Hithoel, a The Outer Ridge és a Song of Travel lapok. A pakli legjobbjai!
Nincs sok olyan lap, amire azt tudnám mondani, hogy nem lett jó. Talán az Orc Horse Thieves és a Meneldor's Flight lapokat említeném meg. Az első lapot elég sokáig kellett néznem, hogy rendesen ki tudjam venni, hogy hol vannak azok az orkok... A második kártyának a stílusa nekem nem passzol a többi közé, de hát ízlések és pofonok...


A hős

Brand a kiegészítő új hőse. Vele együtt most már minden szférának megvan a maga négy-négy bajnoka. Brand történetéről csak annyit, hogy a nagyapja lőtte le Szmógot, a sárkányt, így megmentve a Völgyet.
A kártya értékei nem rosszak, de az a hármas életerő nem túl sok. Az akaratereje tactics pakliba nagyon jól jön, főleg a játék elején. A képességei, hát, a ranged jól tud jönni (főleg a Journey to Rhosgobel küldetés során). A másik képességével pedig aktiválni tud egy karaktert. Csakhogy ehhez részt kell vennie egy olyan ellenség legyőzésében, ami egy másik játékost támad és csak annak a játékosnak aktiválja a karakterét. Ez jól tud jönni, de egyjátékos esetén használhatatlan.
Ezt a lapot a külső résznél nem említettem, pedig ez a kép sem teszi szerethetőbbé. Kicsit erőlködős, napba nézős arca van... nem is kicsit... szóval... hát, nem sikerült a legjobbra sajnos.


A játékoslapok

leadership végre valahára kapott egy csatlóst! Igaz, nem a legjobbat, de legalább van valami új ezen a téren. A Keen-eyed Took nem egy erős lap, de a húzósabb helyzetekben jól tud jönni az, hogy megnézhetjük a paklink felső lapját, akár el is dobhatjuk azt.
A Rear Guard sem egy nagyon jó lap, bár néha kétségkívül sokat jelenthet az a néhány akaraterő.

A tactics mi mást kapott volna, mint sasokat. A Descendant of Thorondor nagyon hasznos kártya. Az értékei nem rosszak, de inkább a képessége miatt fogjuk használni. Mikor játékba kerül, megsebezheted valamelyik ellenséget kettővel. Ha a sas kikerülne a játékból, megint sebezhetsz kettőt! A Sneak Attack lapot most már nem csak Gandalfra lesz érdemes kijátszanunk... ;)
A Meneldor's Flight kártyával visszavehetünk a kezünkbe egy sast. Az előző lappal együtt máris kaptunk egy elég erős kombót.

A spirit pakli is hozza a szokásosat: rohani lapok. A The Riddermark's Finest. Ez nem egy sokoldalú lap, viszont olcsó segítséget nyújthat bármelyik nehezebb helyszín megoldásában. Ráadásul rohani, szóval könnyebben felvehető a jó lapokkal.
A Ride to Ruin is ezt erősíti: egy rohani kártya eldobásával hármat haladhatsz valameyik helyszínnel. Nem korszakalkotó lapok, de jól jöhetnek.

A lore kártyák első tagja Gildor Inglorion. Ő egy nagyon erős tünde csatlós. Drága, de mindenképpen megéri kijátszani. Az értékei nagyszerűek, a képessége pedig hasznos lehet. A felső három lapot felveheted a paklid tetejéről, egyet kézbe veszel, majd a maradékot és még egy lapot a kezedből visszaraksz a paklid tetejére bármilyen sorrendben. Nagyon jó! Egy hátránya van: ki kell fárasztani Gildort.
A másik lap is Gildorhoz kapcsolódik: Gildor's Counsel. Az esemény kijátszásakor eggyel kevesebb lapot kell felfedni az ellenség paklijából. Ezt csak a küldetésezéskor lehet használni. Nagyon hasznos lap, de ez is főleg többfős játékokban tud igazán jó lenni.

A semleges lap folytatja a dalok sorozatát, ezúttal a spirit szféra lapja került sorra: Song of Travel. A lap gyönyörű, képessége több szférás pakli esetén elengedhetetlen, bár a kártya neve... nekem az utazásról inkább a lore pakli jut eszembe, de lehet csak én vagyok ezzel így...

A lapok egész jók. A leadership nem kapott olyan nagy lapokat, ahogy a spirit sem, viszont a lore Gildorral nagyot erősödött, a tactics meg egyre játszhatóbb monoban!


Az ellenség

Egyetlen szörny került a pakliba: Orc Horse Thieves. Az élete nagyon magas, de inkább a sebzése teszi félelmetessé. Az alap kettes nem sok, viszont minden terület után kap még egyet! Egy ilyen helyszínekre épülő küldetésben nagyon hamar felkúszhat. A Doomed 2 képességéről nem is beszélve...

Nyolc különböző terület szerepel a pakliban, összesen tizenhét lap.
A két egyedi terület, az Amon Hen és Amon Lhaw szépen keresztbe tudnak tenni. A fenyegetésük a játékosok száma kettővel szorozva, szóval elég magas tud lenni. A képesség miszerint nem lehet eseményt kijátszani, valamint az, hogy az attachmentek szövege nem létezik, kellemetlen perceket tud okozni. Érdemes minél hamarabb megtisztítani ezt a két területet...
A Rauros Falls az egyik leggonoszabb terület kártya a játékban. Ha ez az aktív terület, az ÖSSZES karaktert a küldetéshez kell rendelni. Néhány szörny is képes mészárszékké változtatni az asztalt, ha nem oldjuk meg ezt a vízesést hamar. Ennek a kártyának viszont van egyfajta hangulata: mindenki evez és próbálja visszatartani a csónakot, nehogy lezúgjon az egész csapat a vízesésen... Nagyon jó!
The Outer Ridge is nehéz kártya lehet egy-két körig. Ha ez az aktív helyszín, a staging area összes területe kap még egy fenyegetést! Már három-négy helyszínnél is erős...
The East Wall of Rohan is érdekes eset. Minden nem rohani karakter plusz két erőforrásba kerül. Ezt egy spirit pakli kiröhögi, de a többinek rosszul tud esni.
The Shores of Nen Hithoel semmi extra: az aktívvá tételhez el kell dobni egy eseménylapot a kezedből.
A maradék két lap, a The Highlands és a The North Stair sem különleges: mindkettő eredményeként kikerül az asztalra egy-egy új encounter kártya.
A pakli három treachery kártyája mind-mind a helyszínekhez igazodik: áradás, szakadék, sziklaomlás. Az Impassable Chasm miatt az aktív helyszínről lekerül minden haladásjelző és visszamegy a staging area területére. A Rockslide kettő sebzést okoz a küldetésező karaktereknek, szóval figyeljünk Eowynre! A Slick Footing az igazi Northern Tracker-gyilkos: minden területről le kell szedni egy haladásjelzőt, majd amennyi így lekerült, annyi lapot mindenkinek el kell dobnia a pakli tetejéről! Nem rossz...


A küldetés

A küldetés során hőseink átkutatják Emyn Muil hegyeit, hátha ismét rátalálnak Gollam nyomára. Ezen a kietlen vidéken kell össze-vissza kutatni.
A feladat egyetlen szakaszból áll: fel kell deríteni az összes Emyn Muil területet, valamint össze kell gyűjteni 20 győzelmi pontot, amit a helyszínek adnak. Hát, nem erőltették meg magukat, de legalább nem olyan, mint az eddigi küldetések.
Mivel a pakli helyszín-túlsúlyos, így adja magát, hogy spirit és Northern Tracker. Igazából ezzel le is tudtam a küldetés elemzését. Nincs mit hozzáfűzni. Jönnek a helyszínek, minden körben megoldotok egyet, aztán egyszer csak elfogynak és vége! Nagyon egyszerűre sikerült... annyira, hogy még egy leadership-tactics paklival is sikerült... első próbálkozásra... háromszor zsinórban! Még egyszer sem buktam el a küldetést, pedig egy idő után már olyan jól esett volna...


Az összegzés

A lapok nem olyan jók, mint az előző pakliban, a hős sem. A küldetést nem fogjuk túl gyakran elővenni. Egyszerű, monoton, a történetbe illik, de nem túl élvezetes játszani. Persze ez teljesen szubjektív, próbáljátok ki ti is! :)


A pontozás

Külső: 7/10
Hős: 5/10
Játékoslapok: 7/10
Ellenség: 6/10
Küldetés: 3/10

Összpont: 28/50

Címkék: ismertető 4 the hills of emyn muil

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr363419292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShadowGhost 2011.11.29. 11:11:04

A küldetést eddig csak pár alkalommal sikerült kipróbálnunk. Igaz nem nyűgözött le annyira, mint a Conflict at the Carrock vagy a Journey to Rhosgobel, de unalmasnak sem bizonyult. Bár csak egy küldetés lappal rendelkezik ez a kiegészítő, de nagyon könnyű megfeledkezni annak egy fontos soráról:
"Forced: If there are no location cards in the staging area, the first treachery card revealed during the quest phase gains surge."

A kiegészítő hősét, Brandet mi sikeresen tudtuk használni a múlt hétvégi "dol gulduri mészárlás" során. Majd minden körben aktiválni tudott egy hőst, ami plusz egy támadást jelentett, vagy kukucskát Denethorral. Ha Denethor helyett be tudnám suvasztani Beravort, még ütősebb lenne a kombó. :)

HunDrenus 2011.11.29. 19:54:41

@ShadowGhost: Nekem nagyon nem tetszett ez a küldetés. Túl egyhangú volt, no meg hogy tactics paklival megnyerni ennyiszer egy területes küldetést...
Még sosem jött elő az az effekt, mindig volt kinn valamilyen terület. :)
Mondtam, hogy szubjektív a vélemény! :)

Brand nem olyan vészes, de solo módban használhatatlan, kivéve a Rhosgobelben. Ott nagyon jól jön. Ez a hős olyan elmegy kategória: jó, jó, de van sokkal jobb is. :)

ShadowGhost 2011.11.29. 20:20:24

@HunDrenus: Van ám sokkal jobb! :)
Csak kerüljön egysser Boromir a karm.. kezeim közé!
süti beállítások módosítása