HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Kincsek Khazad-dûm tárnáiban

2011.11.08. 16:39 HunDrenus

A törpék egyszerre vágyakozva és félelemmel teli beszélnek Mória tárnáiról. Rengeteg kincs fekszik a mélyben, ahogy ősi és hatalmas rémek is. Generációkon keresztül senki sem lépett be Khazad-dûm városába... egészen Balin expedíciójáig. Balin két társával együtt elutazott Khazad-dûmhoz, megnyitották a kaput és elkezdték a munkálatokat. Eleinte jól haladtak, de végül a Ködhegység törpéi nem kaptak több üzenetet tőlük.

Miután a törpék nem kaptak több jelentést, megkérték Középfölde legnagyobb hőseit, hogy nézzenek utána a törpéknek és az új kolóniának. Az első deluxe kiegészítőben, Khazad-dûmban hőseink felfedezik majd a tartomány elfelejtett kincseit és a rejtőzködő veszedelmet.

Az FFG bemutat két új lapot ebből a kiegészítőből. Az egyik a Plundered Armoury, a másik pedig Narvi's Belt.

A helyszínek Mória sötét alagútjaiba és csarnokaiba vezet bennünket, melyek új lehetőségeket hoznak a játékba. Amennyiben sikerül felfedeznünk a Plundered Armoury-t, a játékosok ingyen kirakhatnak egy-egy fegyvert vagy páncélt a kezükből. Mikor az ellenség minden oldalról támad, élet-halál kérdés lehet egy Citadel Plate megtalálása a teremben.


Persze nem csak az előző paklik felszerelésével indulhatunk Mória felfedezésére. A kiegészítő új tárgyakat is hoz, mint például Narvi övét. Narvi's Belt egy egyedi tárgy, két pontba kerül és a leadership szférát erősíti. Ez a hozzárendelőlap is az erőforrások alakítására jó, mint sok más leadership lap, páldául a Steward of Gondor vagy a Celebrían's Stone. Míg a Shadows of Mirkwood dal lapjai egy-egy szféra ikonját adták a hősöknek, addig Narvi's Belt bármely színt felveheti az adott körre. Ez hatalmas segítséget jelenthet. Hátránya, hogy csak törpe hősre tehető.

Khazad-dûm kapui nemsoká megnyílnak.

Címkék: kiegészítő kártya khazad dûm

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr63363796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShadowGhost 2011.11.08. 20:52:12

Úgy tudom 2011 4. negyedévében fog megjelenni. Karácsonykor nagyon örülnék egy ilyen doboznak, de félek hozzánk addig nem fog eljutni.

Kíváncsi vagyok mi vár ránk Khazad-dum elhagyatott(?) tárnáiban, milyen gonosz Encounter seteket sikerült FFG-nek kisütnie. Mi ugye jól tudjuk, hogy egy fontos állomás lesz Balin sírja is. ;)

Ez a Narvi trükkös egy törpe lehetett, ha ilyen öve volt. Mondjuk olyan "béna" nem lehetett ha egy pofás törp-kaput is sikerült neki összedobnia, ami még Gandalfon is kifogott. :)

HunDrenus 2011.11.09. 17:26:01

@ShadowGhost: Igen, év végén jön a kiegészítő. Hozzánk szerintem a megszokott 1-2 hónap csúszással.

Mindegy mit csinálnak az FFG-nél, Móriát nem ronthatják el! :D
Ennél jobb hely nincs is Középföldén. Esetleg Angmar... nem, Mória és kész! :D

Narvi azért tudott szép dolgokat alkotni. Még a tünde kovácsoknak is besegített egy-két helyen. :D

puddlepuddle 2011.11.10. 21:33:35

Amikor "hozzánk"-ra gondolsz, melyik üzletet érted alatta? Honnan rendelitek ti a kiegészítőket?

HunDrenus 2011.11.10. 21:48:12

@puddlepuddle: Én a Szellemlovasból szerzek be minden játékot, könyvet már több, mint két éve. Nekem nagyon bejött az a hely. :)

www.szellemlovas.hu/

puddlepuddle 2011.11.11. 03:06:02

@HunDrenus: Én is onnan rendeltem az elérhető első 3 kieget (bár még mindig várok rá), azt hittem talán van olyan hely, ahol viszonylag korán rendelhető minden újonnan megjelent darab:(
Ha arról indulunk ki, akkor ez a kieg egy ideig nem lesz, ha még a másik 3 kiegészítő sem rendelhető tőlük.

ShadowGhost 2011.11.11. 09:46:29

@puddlepuddle: Hát én a türelmetlenebb fajtához tartozom. Hamari vagyok! :)
A Core Setet és a Journey to Rhosgobelt Compayanál szereztem be anno. (www.compaya.hu/)
A Hunt for Gollumot és a Conflict at the Carrock-ot e-bay-en keresztül a CelestialGames-től vettem. (www.celestial-gb.com)
A Hills of Emyn Muilt és a Massing at Osgiliath-ot szintén e-bay-en keresztül a LotusVaulttól rendeltem. (www.lotusvault.com/)
Szellemlovasnak a kitűnő kártyavédő készletét szoktam rendszeresen rabolni.
Ha van rá esély, a Khazad-dum kiegészítőt szeretném a karácsonyfa alatt bontogatni. ;)
süti beállítások módosítása