HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Trükkök a Holtlápban

2011.10.25. 15:30 HunDrenus

Megjött a jól megszokott hét eleji Gyűrűk Ura cikk az FFG-től. Most az ötödik kiegészítő néhány új lapjáról kapunk ízelítőt néhány taktikai lehetőséggel megfűszerezve.

Ebben a pakliban két új Song lapot is kapunk, amelyből az egyik nem semleges, hanem piros lap. Végre egy érdekesebb dallal is gazdagodhat paklink.

Ez a tactics lap a Song of Mocking. Képessége sok esetben hasznos lehet, főleg ha jó pakliban használjuk. Elforgatva a lapot, az egyik hőst érő sebzést a dalt használó hősre kerül át. Ebből következik, hogy habár egy hobbit van az illusztráción és Bilbó egyik dala szerepel színesítő szövegként, nem érdemes rátenni Bilbóra, Frodóra talán, bár van jobb felhasználási módja is.
Tactics lap, így tactics erőforrás kell a kijátszásához. Ha pedig tactics hős, akkor Gimli nagyon jó választás. Gimlin minél több sebzés van, annál nagyobbat sebez. A Song of Mocking lappal könnyen rátehetünk pár sebzést.
Bilboval vagy Denethorral jó védekezni, mert elég magas a védelmük. Viszont ha ez a védelem kevés, hamar meghalhatnak, mert alacsony az életerejük. Gimli a megmaradt sebzést átveheti és még elforgatni sem kell őt, így egyből vissza is üthet a nagyobb erővel!
Ezzel a lappal új lehetőségekkel bővülnek a lore/tactics paklik, no és ne felejtsük el a Rivendell Minstrel lapot sem!
Más felhasználási módja: Glóint jó megsebezni, mert minden sérülés után kap egy erőforrást. Self Preservation lappal a gyógyítással sincs probléma.

A másik dal a Song of Battle, amely a már jól megszokott sémát követi: a hős kap egy új szférát, ezúttal a tactics-ot.

http://fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=2763

Címkék: song the dead marshes

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr213329173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShadowGhost 2011.10.26. 11:33:48

A cikk említést tesz még egy Sasról is, ami egy erőforrásért csatlakozhat hozzánk.

Eddig minden Shadows of Mirkwood kiegészítő tartalmazott valamilyen Sast. Kíváncsi vagyok! Mire mind a hat csomag a kezemben lesz, vajon össze lehet e majd rakni a Sasokra építve egy jól működő Tactics paklit? :)

HunDrenus 2011.10.27. 16:54:09

@ShadowGhost: Igen, van szó egy sasról is. Erről a lapról az egyik korábbi bejegyzésben volt szó. Ezt tudjuk róla eddig:

Vassal of the Windmaster - Ally - 1 cost - 0 Will/3 Att/0 Def - 1 Health
Eagle. Creature.
Ranged. Can't have any restricted attachments.
Forced: After an attack with the Vassal of the Windmaster has been resolved, Vassal of the Windmaster is discarded.

Ha így folytatják, akkor a végére lesz egy egész rendes tactics pakli. :)
süti beállítások módosítása