HTML

The Lord of the Rings LCG

Hírek, lapok, szabályok, játszmák és egyéb érdekességek a Fantasy Flight Games kártyajátékáról, The Lord of the Rings LCG-ről.

Utolsó kommentek

  • Elwe: Szia! A LOTR-HU-ra költözött az oldal és kivételesen valamirt most nem ér... (2012.07.31. 18:15) "Egy rég várt ünnepély"
  • vincu: Mi a miniaturemarket.com-ról szoktunk rendelni sokan (főleg Trónok Harcát... (2012.07.31. 15:11) Rövidhír
  • vincu: Atz eseménynél, ami egy egyszeri dolog nem erősíthető, de a csatolt lapná... (2012.07.31. 13:02) Hősök a Vörösfoki-hágón - második rész
  • vincu: Nem is tudom. Nagyon jók az értékei, de solo üzemmódban semmire sem mész ... (2012.07.31. 12:58) Lórien őrzője
  • vincu: sziasztok! Mióta megjelent azóta játszom ezt a játékot is, és még nem ta... (2012.07.31. 02:44) "Egy rég várt ünnepély"
  • Utolsó 20

Szavazás

Az igazszívű hős

2011.10.18. 15:41 HunDrenus

Az ötödik kiegészítőben, a The Dead Marshes-ban Boromir lesz az új hős. Róla került fel egy cikk az FFG honlapjára. Érdekes olvasmány... :)

Boromirt habár megrontotta a Gyűrű és megpróbálta elvenni Frodótól, mégsem tekinthetjük gonosztevőnek vagy árulónak. Ő is egy hős, akárcsak Aragorn, de sajnos büszkesége miatt elbukott. Gondorért harcolt, Minas Tirith-be akarta vinni a Gyűrűt, hogy segítsen népének, de Frodó visszautasítása a rossz oldal felé sodorta. Önfeláldozásával megváltotta magát. 

Brand után a tactics pakli ismét kap egy új hőst Boromir személyében.
Akaratereje egyes, amely rossz, de tactics pakli, meg kell becsülni ezt is... Sebzése jó, védelme is, az életerejéről nem is beszélve. Főleg harcban fog jeleskedni.
Két egyedi képességgel is rendelkezik.
Az első képességével bármikor aktívvá teheti magát, de ekkor a játékos kap egy fenyegetéspontot. Ezt bármennyiszer használhatjuk egy körben. Boromir harcmodora, kiállása, cselekedési vágya miatt az Ellenség figyelmét felkelti, ezzel van magyarázva ez a képesség. Ez szerintem egy remek megoldás.
A második képességét nem fogjuk túl gyakran alkalmazni: Boromirt el kell dobni, cserébe valamelyik játékosra támadó összes ellenség sérül kettőt. Valószínűleg elég ritkán van értelme ezt használni, de néha nagyon jól jöhet. Ez Boromir áldozata a Szövetségért.
Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem az illusztráció nem tetszik. Olyan érdekes az arckifejezése...

Boromir első képességének sokszor nagy hasznát vehetjük majd. Gondoljunk bele abba, hogy milyen erős védő lesz majd három Dúnedain Warning lappal vagy milyen erős támadó három Dúnedain Markkal! Akár az összes szörny csapását védhető, avagy visszaüthet mindegyikre egy kör alatt!

Második képessége akkor a leghatásosabb, ha egy játékosra támad minden szörny. Azt, hogy az ellenség kit támad, néhány lap segítségével kicsit megváltoztathatjuk. Son of Arnor játékba hozásakor bármelyik ellenfelet megtámadhatja, valamint A Light in the Dark lappal visszaküldhetjük középre az egyik szörnyet, így lehetőséget adva a tactics játékosnak arra, hogy megtámadja azt.
Boromir képességének tökéletes kiegészítője a Rain of Arrows lap, aminek eddig nem sok hasznát vettük. Ezzel az egyik játékosra támadó összes ellenségbe sebezhetünk egyet. három ilyen lappal és Boromirral ez ötös sebzés minden lényre, amit nem tudnak védeni! Most már csak az a kérdés, hogy megéri-e egy hős elvesztése ezt a sebzésmennyiséget.

Kapunk egy újabb dúnedain lapot is. A Dúnedain Cache lappal valamely hősnek adhatunk Ranged traitet. Ezzel még könnyebb lesz használnunk a Rain of Arrows lapot, valamint egymás segítése is könnyebb lesz. Vajon milyen dúnedain lapokat kapunk még?

http://www.fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=2739

Címkék: boromir the dead marshes

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lotr-lcg.blog.hu/api/trackback/id/tr683311990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShadowGhost 2011.10.21. 10:32:07

Az Esseni Játékkiállításról kiszivárogtak a The Dead Marshes kiegészítő játékos lapjai! ;)

SPOILER ALERT!!!
boardgamegeek.com/thread/713677/available-in-essen
süti beállítások módosítása